2006-2013

Saksa/FARMIT-matka/marraskuu 2013

Järjestimme yhteistyössä Farmitin kanssa matkan Euroopan suurimpaan maatalouskonenäyttelyyn Saksan Hannoveriin 9.11.-12.11.2013. Matkaan sisältyi 2 täyttä näyttelypäivää sekä kaksi tilavierailua. Ensimmäinen tila oli 600 hehtaarin kasvinviljelytila (peruna, sokerijuurikas ja vilja) ja toinen moderni lypsykarjatila, jossa n. 200 lypsävää ja karjan keskituotos 11000 kg. Tilalla oli todella panostettu työn tehokkuuden ja tilan kannattavuuden parantamiseen, eläinten hyvinvointi huomioiden. Matkalle osallistui 51 henkilön ryhmä.

Australia/lokakuu 2013

Australian maatalousmatkalle osallistui yhteensä 16 henkilöä. Matkaohjelmaan sisältyi vierailuita mm. suurille vilja- ja lypsykarjatiloille, tutustumista tulvakastelutekniikkaan, vierailu lannoiteyritykseen sekä sitrushedelmätilalle. Pääsimme myös viettämään iltaa paikallisten viljelijöiden seurassa rennon yhdessäolon merkeissä. Matkareitin varrella näimme upeita maisemia mm. Grampiansin kansallispuistossa ja Great Ocean Roadilla.

Irlanti/lokakuu 2013

Farmimatkat järjesti yhteistyössä ProAgria Etelä-Suomen/Maatilat menestykseen-hankkeen ja MTK-Virrat ry:n kanssa nurmenviljelyyn ja lypsykarjatalouteen painottuneen maatalouden ammattimatkan Irlantiin 21.-25.10.2013. Vierailukohteina oli mm. Teagascin tutkimuskeskus, lypsykarjatiloja, Fuchsia-brändiä hyödyntävä vihannestila, vastaperustettu itsenäinen viskitislaamo, Keenanin konetehdas, Dairymaster sekä vierailu Guinnessin panimolla Dublinissa. Lisäksi teimme kiertoajelun sykähdyttävän kauniilla Dinglen niemimaalla. Matkalle osallistui yhteensä 41 henkilöä.

Italia/lokakuu 2013

Farmimatkat toteutti elintarvikealan pienyrityksille suunnatun opintomatkan Italiaan 10.-13.10.2013 yhteistyössä Tiedolla ja osaamisella-hankkeen kanssa. Hankkeesta vastaavat Pyhäjärvi-instituutti ja Turun yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea. Matkan aikana tutustuttiin Italian parhaimmistoon kuuluvaan juustonkypsyttämöön, luomumaitotilaan ja sen jatkojalostuspuoleen, luomuviinitilaan ja biodynaamisen viljelyn yhdistyksen toimintaan Italiassa. Lounaat nautimme paikallisissa maatilamatkailuyrityksissä. Lisäksi vierailimme Alban kuuluisilla tryffelimessuilla ja teimme kaupunkikierroksen ja lähiruokatorivierailun Milanossa.

Ahvenanmaa/syyskuu 2013

Farmimatkat toteutti yhdessä Huomisen hämäläinen maatila-hankkeen kanssa maito- ja lammastilojen yhteisen opintoretken Ahvenanmaalle 16.-18.9.2013. Matkalla tutustuttiin vasta investoineisiin maitotiloihin ja erilaisiin lammastiloihin. Vierailulla käytiin myös Ahvenanmaan omassa meijerissä ÅCA:ssa ja tutustuttiin meijerin uuteen biokaasulaitokseen. Matkalle osallistui yhteensä 42 henkilöä.

Ranska/elokuu 2013

Farmimatkat järjesti tilaustyönä Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksen henkilökunnalle kuuden päivän mittaisen matkan Ranskaan elokuussa 2013. Matkalla tutustuttiin sokerijuurikkaan siementuotantoon SES Vanderhavenin jalostuslaitoksilla Etelä-Ranskassa. Juurikaslohkovierailujen lisäksi matkalla tutustuttiin osteriviljelyn perusteisiin Arcachonin lahdella ja viinitilaan Samppanja-alueella Koillis-Ranskassa. Matkaan sisältyi myös kaupunkikierros Pariisissa, tutustuminen Reimsin katedraaliin sekä vierailu Euroopan korkeimmilla dyyneillä Biskajanlahden rannalla.

Euroopan matka/heinäkuu 2013 (Saksa-Hollanti-Tanska-Ruotsi)

Järjestimme Seinäjoen ammattikorkeakoulun agrologiopiskelijoille viikon mittaisen opintomatkan Eurooppaan. Matkalla 40 opiskelijan ryhmä tutustui monipuolisesti eri tuotantosuuntien maatiloihin ja maatalousalan yrityksiin alueella. Vierailuohjelmassa oli mm. Saksan toiseksi suurin koneurakointipalveluita tarjoava yritys, konetehdas, biokaasulaitos, kanala sekä lypsykarjatiloja.

Ruotsi/kesäkuu 2013

Järjestimme Proagria Etelä-Suomen kanssa kasvinviljelypainotteisen ammattimatkan Ruotsiin kesäkuun lopulla. Matka oli osa Tulevaisuuden Kasvinviljely-hanketta. Ohjelmassa oli vierailu Borgebyn peltopäivillä Etelä-Ruotsissa ja viisi tilavierailua.

Ruotsi, Borgeby/kesäkuu 2013

Farmimatkat järjesti Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n maatalouskaupalle asiakasmatkan Ruotsiin, Borgebyn peltopäiville 26.6.-28.6. Peltopäivien lisäksi ryhmä tutustui kahteen kasvinviljelytilaan Skånessa. Matkalle osallistui 30 henkilöä.

Saksa/huhtikuu 2013

Hevosalan ammattimatkalla 11.4.-15.4.2013 tutustuttiin erilaisiin aktiivitalliratkaisuihin ja Mecklenburg-Vorpommerin siittolaan Redefinissa. 13 hengen ryhmä matkusti Pohjois-Saksasta Tanskan ja Ruotsin läpi takaisin Suomeen ja vieraili ammattikohteissa matkan varrella. Lisäksi matkaan sisältyi kahden tunnin opastettu kiertoajelu ja shoppailua Berliinissä.

Saksa/huhtikuu 2013

Farmimatkat järjesti Kaakkois-Suomen MTK-nuorille opintomatkan, jonka reitti kulki Ruotsin ja Tanskan läpi Pohjois-Saksaan. Viikon mittaisen matkan aikana yhteensä 20 hengen ryhmä tutustui erilaisiin mm. maatiloihin, mallastamoon sekä konetehtaisiin. Matkan kruunasi reilun tunnin mittainen suomeksi opastettu kiertoajelu Berliinissä.

USA/maaliskuu 2013

Ryhmämme tutustui Yhdysvaltain keskilännen maatalouteen Illinoisin, Iowan, Kansasin ja Missourin osavaltioiden alueella. 10 päivän reissun aikana vierailimme erilaisilla lihakarja-, maito-, ja viljatiloilla, maatalousalan yrityksissä sekä mm. John Deeren puimuritehtaalla. Lisäksi tutustuimme Chicagon viljapörssin toimintaan, paikalliseen viljakauppakulttuuuriin ja sadon markkinointiin.

Englanti/maaliskuu 2013

Farmimatkat järjesti tilaustyönä neljän päivän opintomatkan Englantiin 12.-15.3.2013. Matkan tavoitteena oli tutustua paikalliseen varhaisviljellyn perunan ja porkkanan tuotantoon. Matkan tilaajana oli Kasvua vihanneksista-hanke. Opintomatkalla oli mukana yhteensä 24 henkilöä; varsinaissuomalaisia varhaisperunan- ja porkkanan viljelijöitä sekä Vihannes-Laitilan henkilökuntaa. Matkaohjelma sisälsi mm. vierailun porkkana- ja palsternakkapakkaamossa ja tutustumista erilaisten maatilojen yritystoimintaan ja viljelytekniikkaan. Lisäksi pääsimme seuraamaan palsternakan kylvöä ja valmiin sadon nostoa. Tutustuimme myös Britannian kansallisen kasvintutkimusyksikön ja Cambridgen yliopiston perunantutkimusyksikön toimintaan.

Australia, lokakuu/2012

Kahden viikon ammattimatka suuntautui eteläiseen Victorian osavaltioon. Matkalla tutustuimme monipuolisesti Australian maatalouteen hyvin erilaisilla, niin matalan kuin korkeamman sademäärän viljelyalueilla. Matkaohjelmaan sisältyi mm. eri tuotantosuuntien tilavierailuita, sekä ajatusten vaihtoa ja ajanviettoa paikallisten viljelijöiden kanssa. Näimme myös Australian ainutlaatuista luontoa, ja eläimistöä sekä upeita maisemia.

Agromek, marraskuu/2012

Maatalousalan opiskelijoiden ja opettajien matka Agromek-messuilla. Vierailimme messujen lisäksi 600 lehmän Jersey-tilalla ja teimme kaupunkierrokset Kööpenhaminassa ja Tukholmassa.

USA, maaliskuu/2011

Ryhmämme tutustui Yhdysvaltain keskilännen maatalouteen Illinoisin, Iowan, Kansasin ja Missourin osavaltioiden alueella. 10 päivän reissun aikana vierailimme erilaisilla lihakarja-, maito-, ja viljatiloilla, maatalousalan yrityksissä sekä mm. John Deeren puimuritehtaalla. Lisäksi tutustuimme Chicagon viljapörssin toimintaan, paikalliseen viljakauppakulttuuuriin ja sadon markkinointiin.

Agritechnica, marraskuu/2011

Tutustuimme kahden päivän ajan Agritechnica-näyttelyyn Saksan Hannoverissa.

Eurotier, marraskuu/2010

Matka suuntautui Eurotier-näyttelyyn Saksaan. Vierailimme myös maatiloilla ja bioenergiakohteissa.

Opiskelijamatka: USA, maaliskuu/2009

Ryhmämme tutustui Yhdysvaltain keskilännen maatalouteen Illinoisin, Iowan, Kansasin ja Missourin osavaltioiden alueella. 10 päivän reissun aikana vierailimme erilaisilla lihakarja-, maito-, ja viljatiloilla, maatalousalan yrityksissä sekä mm. John Deeren ja AGCO: tehtailla.

Opiskelijamatka: USA, maaliskuu/2008

Tutustuimme Yhdysvaltain keskilännen maatalouteen Illinoisin ja Iowan osavaltioiden alueella. 10 päivän reissun aikana vierailimme erilaisilla lihakarja-, maito-, ja viljatiloilla, maatalousalan yrityksissä sekä mm. John Deeren ja Case IH:n tehtailla. Lisäksi tutustuimme Chicagon viljapörssin toimintaan, paikalliseen viljakauppakulttuuuriin ja sadon markkinointiin.

Opiskelijamatka: Agritechnica, marraskuu/2007

Tutustuimme Agritechnica-näyttelyyn Saksan Hannoverissa kahtena päivänä. Matkaan sisältyi myös muita ammattivierailukohteita.

Opiskelijamatka: Tanska, tammikuu/2006

Yli 40 luonnonvara- ja ympäristöalan opiskelijaa tutustui Agromek-näyttelyyn Tanskan Herningissä keväällä 2006.

Opiskelijamatka: Euroopan Tournee, marraskuu/2006

Maatalous- ja ympäristöalan opiskelijoille suunnattu opintomatka kulki 12 maan halki keski-Euroopasta Itä-Eurooppaan. Tutustuimme monipuolisesti Eurooppalaiseen maatalouteen ja sen toimintaympäristöön vierailemalla erilaisilla maatiloilla, tutkimuskeskuksissa ja konetehtaissa.

Scroll to Top