2018

Tanska 27.-30.11.2018

Farmimatkat järjesti ja toteutti kasvinviljelyteemaisen ammattimatkan Tanskaan. Matkan aikana vierailtiin Agromek-messujen lisäksi 700 ha kasvinviljelytilalla sekä koneasemalla. Osallistujia oli 30 henkilöä.

Belgia 24.-26.11.2018

Farmimatkat toteutti kolmen päivän ammattimatkan Finnamylille ja sen tärkkelysperunan sopimustuottajille Belgiaan. Matka sisälsi yhden päivän Interpom-messuilla Kortrijkissa, tilavierailun 550 ha perunatilalle sekä vierailun AVR:n tehtaalle. Ryhmä pääsi myös tutustumaan Belgian kolmanneksi suurimman kaupungin Gentin upeasti säilyneeseen vanhaan kaupunkiin.

Azorit 13.-19.11.2018

Farmimatkat toteutti monipuolisen maatalousmatkan 34 hengen ryhmälle Azoreille marraskuussa. Matkalla vierailtiin 300 lehmän lypsykarjatilalla, tee- ja ananasviljelmillä, paikallisella sahalla ja eteeristen öljyjen tislaamolla ja avolouhoksella. Yksi päivä oli pyhitetty tutustumiselle Azorien metsätalouteen. Kävimme tutustumassa taimitarhaan sekä ajoimme jeepeillä hakkuualueita ja vastauudistettuja metsäalueita katsomaan. Matka sisälsi myös runsaasti vapaa-aikaa ja tutustumista Azorien upeisiin maisemiin paikallisoppaan johdolla.

Tanska ja Saksa 12.-17.11.2018

Farmimatkat järjesti yhteistyössä ProAgrian kanssa luomuteemaisen opintomatkan Tanskaan ja Saksaan. Opintomatka oli osa Digiluomu-hanketta ja matkan 23 osallistujan porukka koostui viljelijöistä ja neuvojista. Matkan aikana vierailtiin viidellä erilaisella luomulypsykarjatilalla sekä yhdellä luomukananmunia tuottavalla tilalla Tanskassa. Matkan kruunasi päivä Saksan Hannoverissa Eurotier-näyttelyssä.

Saksa & Sveitsi 5.-9.11.2018

Farmimatkat järjesti viiden päivän ammattimatkan Baden-Württembergin osavaltioon ja Sveitsin saksankielisille alueille. Matka toteutettiin yhteistyössä ProAgria Etelä-Pohjanmaan kanssa valkuaiskasvien viljelyn edistämiseen liittyvän TUOVA-hankkeen puitteissa. Matkalle osallistui 22 hengen ryhmä, joka koostui viljelijöistä, opettajista, tutkijoista ja neuvojista. Matkan aikana vierailimme yhteensä viidellä tilalla, FIBL-luomuinstituutissa ja luomurehutehtaalla.

Yhdysvallat (Illinois ja Oklahoma) 22.10.-31.10.2018

Farmimatkat toteutti yhteistyössä Kainuun ammattiopiston Kantri Inno-hankkeen kanssa lihakarjateemaisen ammattimatkan Yhdysvaltoihin. Matkalle osallistui 10 henkilöä. Aloitimme matkamme Chicagosta, Illinoisista. Tutustuimme Chicagon viljapörssin toimintaan siellä työskentelevien tradereiden johdolla. Päivään sisältyi myös Chicagon nähtävyyksiä ja vapaa-valintaisena ohjelmana NHL-ottelu. Loppuajaksi siirryimme Oklahomaan, jossa vierailimme erilaisilla lihakarjatiloilla sekä Noble Research Instituten tutkimustilalla. Yhteensä ammattivierailuita oli 7 kpl. Matkaan sisältyi myös käynti paikallisessa Farmers Marketissa sekä Chickasaw-intiaanien Cultural Centerissä, jossa saimme katsauksen intiaanien historiasta ja kulttuurista.

Tsekki & Slovakia 29.10-2.11.2018

Farmimatkat toteutti yhteistyössä ProAgria Länsi-Suomen kanssa 32 henkilön ryhmälle nurmi- ja johtamisteemaisen ammattimatkan Tsekkiin ja Slovakiaan. Vierailimme kolmella lypsykarjatilalla, yhdellä emolehmätilalla, olutpanimossa, Zetor Galleryssa, Punkvan tippukiviluolastossa, Devinin linnaraunioilla ja Prahan kaupungissa. Matka perehdytti matkalaiset kattavasti kommunismiajan vaikutuksiin nykypäivän maatalouteen ja karjatilojen tämän hetkiseen tilanteeseen.

Portugali 8.-11.10.2018

Farmimatkat järjesti yhteistyössä Hankkijan kanssa seosrehumatkan Portugaliin. Matkan aikana vierailimme lypsy- ja lihakarjatilalla, teimme retken Sintran kaupunkiin, nautimme illallista Fado-musiikkiesityksen kera sekä tutustuimme Lissabonin nähtävyyksiin suomalaisen paikallisoppaamme kanssa.

Saksa 1.-4.10.2018

Farmimatkat järjesti tilaustyönä neljän päivän maatalousmatkan Etelä-Saksaan ja Itävaltaan 25 henkilön kasvinviljely-ryhmälle. Vierailimme Fendtin traktoritehtaalla, 350 ha kasvinviljelytilalla ja Oktoberfest-tapahtumassa Münchenissa. Lisäksi tutustuimme Neuschwansteinin linnaan ja nousimme gondoli-hissillä Saksan korkeimman vuoren Zugspitzen huipulle.

Saksa 6.-8.6.2018

Farmimatkat järjesti yhteistyössä Hankkijan kanssa asiakasmatkan Horschin tehtaalle 6.-8.6.2018. Matkan päätarkoituksena oli tehdasvierailu ja siihen liittyvä ohjelma mutta lisäksi vierailimme 145 hehtaarin kokoisella kasvinviljelytilalla Baijerissa (viljelyksessä viljojen lisäksi tärkkelysperunaa, sipulia ja sokerijuurikasta) sekä olutpanimolla. Matkalle osallistui 25 henkilöä.

Englanti 10.-12.4.2018

Farmimatkat järjesti yhteistyössä Farmitin kanssa kasvinviljelypainotteisen opintomatkan Englantiin. Matkan aikana vierailtiin Rothamstedin kasvinviljelyn tutkimusasemalla, tutustuttiin YaraVita-tuotteisiin (valmistukseen, tuotekehitykseen ja tutkimukseen) Yaran Pocklingtonin toimipisteellä sekä käytiin Bayerin koeruuduilla ja läheisellä maatilalla Yorkshiressa. Matkalle osallistui yhteensä 22 henkilöä.

Skotlanti 12.-15.4.2018

Farmimatkat toteutti yhteistyössä ProAgria Länsi-Suomen kanssa nurmenviljelyyn ja tehokkaaseen johtamiseen painottuvan ammattimatkan Skotlantiin. Matkalle osallistui 30 hlöä. Vierailimme kahdella lypsykarjatilalla ja yhdellä lihakarjatilalla. Tämän lisäksi yhtenä päivänä ryhmä jakaantui viideksi pienryhmäksi, joista kukin tutustui “oman” tilansa työrutiineihin ja johtamiskulttuuriin. Illalla käytiin läpi jokaisen ryhmän kokemukset valokuvien ja tietoiskujen muodossa. Matkalle mahtui mukaan myös linnavierailu ja ajo maisemareittiä pitkin Skotlannin ylämaiden halki.

Itävalta 3.-7.4.2018

Farmimatkat toteutti Maitomaan ja Satamaidon meijerien tuottajille viiden päivän ammattimatkan Itävaltaan Matkalle osallistui 37 henkilöä. Matkaohjelmaan kuului viisi tilakäyntiä, meijerivierailu, kaupunkikierros Salzburgissa ja upea kiertoajelu Alpeilla. Vierailutilojen karjarodut koostuivat simmentalista, holsteinista, punaisesta holsteinista, brown swissista ja pintzgauerista.

Hollanti ja Saksa 27.3.-30.3.2018

Järjestimme yhteistyössä Hankkijan kanssa asiakasmatkan Kronen ja Triolietin tehtaille. Farmimatkojen Johanna oli ryhmän mukana matkaa vetämässä.

Hollanti 19.3.-23.3.2018

Järjestimme yhteistyössä ProAgria Etelä-Suomen Elina-hankkeen kanssa opintomatkan Hollantiin maaliskuussa 2018. Matka oli suunnattu erityisesti toimintaansa kehittäville maitotiloille. Vierailimme 24- henkisen ryhmän kanssa matkan aikana seitsemällä erilaisella maitotilalla. Lisäksi matkaan sisältyi CowSignals Senior Trainerin, eläinlääkäri Nico Vreeburgin aamupäiväluento navettarakentamisesta.

Ranska, 26.2-2.3.2018

Farmimatkat suunnitteli ja toteutti tilaustyönä viiden päivän ammattimatkan Ranskan Bretagneen. Matkan teemana oli varhaisperuna. Tutustuimme varhaisperunan viljelytekniikkaan, pakkaamotoimintaan ja degressiiviseen vihanneshuutokauppaan. Kävimme myös tutustumassa perunoiden esillepanoon paikallisessa supermarketissa. Ammattiohjelman lisäksi tutustuimme ainutlaatuiseen Le Mont St.Michelin luostarisaareen ja Perros-Guirecin jylhään rantaviivaan Bretagnessa.

Portugali 12.-16.2.2018

Järjestimme tilaustyönä maidontuotantoteemaisen opintomatkan Portugaliin 12.-16.2.2018. Matkamme alkoi Pohjois-Portugalin Portosta ja päättyi Lissaboniin. Matkan aikana tutustuimme kahteen erilaiseen lypsykarjatilaan (60 ja 200 lypsävää) sekä vierailimme juustolassa. Matkaan sisältyi myös tutustumista paikallisiin nähtävyyksiin ja viinintuotantoon. Matkalle osallistui 20 henkilöä.

Itävalta 15.-18.1.2018

Farmimatkat järjesti yhteistyössä ProAgria Etelä-Savon Lihaa Etelä-Savosta hankkeen kanssa lihakarjateemaisen ammattimatkan Itävaltaan 15.-18.1.2018. Matkalle osallistui 24 hengen ryhmä ja tutustuimme yhteensä seitsemään tilakohteeseen. Vierailukohteisiin kuului eri lihakarjarotujen emotiloja, loppukasvatustila, alppitila ja paikallisen liha-alan toimijan esitys Itävallan naudanlihasektorista. Matkareitti kulki Ylä-Itävallan, Salzburgin ja Baijerin osavaltioiden alueella.

 

Scroll to Top