2017

Ahvenanmaa 28.-30.11.2017

Järjestimme yhteistyössä ProAgria Etelä-Suomen ja ProAgria Länsi-Suomen kanssa nuorille tuottajille suunnatun opintomatkan Ahvenanmaalle. Vierailimme matkan aikana kahdella maitotilalla sekä hiehokasvattamossa. Reissulle osallistui 39 henkilöä. 

Azorit 21.-27.11.2017

Farmimatkat järjesti Holstein Klubin 31 henkilön ryhmälle lypsykarjateemaisen matkan Azoreille marraskuun lopussa. Matkan aikana vierailtiin neljällä erilaisella maitotilalla, holstein-näyttelyssä, ananastilalla ja teeviljelmällä. Lisäksi tutustuttiin erilaisten päiväretkien aikana Azorien kauniiseen luontoon ja paikallisnähtävyyksiin. Matkaohjelmaan sisältyi myös päivä Lissabonissa, manner-Portugalissa.

Saksa 11.-14.11.2017

Järjestimme yhteistyössä Farmitin kanssa perinteisen Agritechnica-näyttelymatkan Saksaan. Matkalle osallistui 42 maatalousyrittäjää. Kahden näyttelypäivän lisäksi matkaan sisältyi kaksi tilavierailua. Toinen tilakohteista oli maitotila ja toinen kasvinviljelytila.

Kanada 29.10.-5.11.2017

Farmimatkojen omalle Kanadan matkalle osallistui yhteensä 15 maatalousyrittäjää. Matkaohjelmassa painopisteenä olivat tällä kertaa toimintaansa kehittävät, innovatiiviset kasvinviljely- ja maitotilat. Matka suuntautui Ontarion provinssiin. Tutustuimme matkan aikana muun muassa kerääjäkasveihin, maan rakenteen hoitoon, erikoiskasvien viljelyyn, vuohenmaidontuotantoon sekä vaahterasiirapin valmistukseen. Vierailimme myös kahdella lypsykarjatilalla. Matkaan sisältyi myös käynti Niagaran putouksilla ja Toronton CN-Towerissa.

Alankomaat 30.10-3.11.2017

Farmimatkat ja ProAgria Länsi-Suomi järjestivät nurmi- ja johtamisteemaisen ammattimatkan suomalaisille maito- ja lihakarjatilallisille loka-marraskuun vaihteessa Alankomaihin. Ryhmäkoko oli 35 henkilöä. Viiden päivän aikana vierailimme viidellä lypsykarjatilalla (tilakoko vaihteli 150-285 lehmän välillä), yhdellä 1000 sonnin loppukasvastustilalla ja Barenbrugilla. Ohjelmaan sisältyi myös kanava-ajelu ja vapaa-aikaa Amsterdamissa.

Itävalta 9.-12.10.2017

Järjestimme yhteistyössä Hankkijan ja Suomen Rehun kanssa maatalousmatkan Itävaltaan. Matkalle osallistui 42 maatalousalan ammattilaista. Matkan aikana vierailimme lypsykarjatiloilla, kävimme ihailemassa maisemia Kotkanpesällä ja teimme opastetun kävelykierroksen Salzburgissa.

Irlanti 10.-14.10.2017

Tutustuimme viiden päivän ajan erityyppisiin lypsy- ja lihakarjatiloihin Irlannissa. Lypsykarjatiloista tutustuimme sekä kevätpoikiviin että ympärivuotisesti poikiviin karjoihin ja lihakarjatiloista näimme luomuloppukasvatustilan ja emolehmätilan. Matkan aikana tutustuttiin myös Rock of Cashelin nähtävyyteen sekä Kilkennyn ja Dublinin kaupunkeihin.

Kroatia&Unkari 1.-6.10.2017

Tutustuimme 18 henkilön ryhmämme kanssa Kroatian maa- ja metsätalouteen erityisesti itäisen Kroatian alueella Slavoniassa. Vierailimme sekä suuren 20 000 ha maatalousyhtiön mailla että alle hehtaarin kokoisella perhetilalla, jolla oli viljelyksessä laventelia. Metsäkohteina olivat viilutehdas, saha, tammimetsä ja metsämuseo. Matkaan sisältyi myös opastetut kierrokset Zagrebissa ja Budapestissa.

Englanti 2.-5.7.2017

Farmimatkat järjesti yhteistyössä ProAgria Etelä-Suomen “Elinvoimainen Maatilatalous” -hankkeen kanssa luomuviljelyopintomatkan Lounais-Englantiin Wiltshiren alueelle. Matkalle osallistui 19 viljelijää. Matkan aikana vierailimme innovatiivisilla ja tuotantoaan kehittävillä luomutiloilla, tutustuimme luomusiementuotantoon ja viljalajikkeisiin “Pearce Organic Seed Day” -peltopäivässä ja kävimme luomuviljelyn tutkimuskeskuksessa.

Tanska 28.-30.6.2017

Farmimatkat järjesti yhteistyössä ProAgria Länsi-Suomen Johtamalla aikaa-hankkeen kanssa lammasteemaisen ammattimatkan Tanskaan kesäkuun lopulla. Matkalle osallistui 16 lampuria. Matkan aikana vierailtiin eri tuotantostrategian lammastiloilla Själlandin ja Fynin saarilla.

Saksa 12.-14.6.2017

Farmimatkat järjesti yhteistyössä Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksen kanssa JUNO-hankkeen bechmarkkausmatkan Saksaan. Matkalla tutustuttiin monipolisesti sokerijuurikkaan käytännön viljelyyn, käytiin tarkastelemassa koeruutuja, kuultiin mielenkiintoisia luentoja Saksan sokerijuurikassektorista ja saatiin yhteenveto kansallisen ankeroiskartoituksen tuloksista. Tutustuimme myös Saksan sokerijuurikkaan tutkimuskeskuksen tutkimustuloksiin.

Ranska & Belgia 10.-13.4.2017

Farmimatkat toteutti yhteistyössä ProAgria Etelä-Pohjanmaan kanssa perunateemaisen ammattimatkan Ranskaan ja Belgiaan huhtikuussa. Matkalle osallistui 18 viljelijää. Matka sisälsi kuusi perunakohdetta sekä vierailun samppanjatilalla. Perunakohteet sisälsivät pakkaamovierailuita, siemenperunantuottajien yhdistyksen, ruoka-, tärkkelys- ja ruokateollisuusperunaa tuottavia tiloja sekä siemenperunatilan. Samppanjatilalla pääsimme tutustumaan viinin viljelytekniikkaan ja lopputuotteen tuotantoprosessiin. Lisäksi tutustuimme perunan esillepanoon suuressa hypermarketissa. Matkareitti kulki Pariisin kautta Troyesiin ja Reimsin ja Lillen kautta Brysseliin.

Irlanti 3.-6.4.2017

Farmimatkat suunnitteli ja toteutti ProAgria Etelä-Suomen Elinvoimainen maatilatalous Elina –hankkeelle neljän päivän kasvinviljelyteemaisen ammattimatkan Irlantiin huhtikuussa. Matkalle osallistui 24 viljelijää ja 2 kasvinviljelyneuvojaa. Matkan aikana vierailtiin neljällä erikokoisella kasvinviljelytilalla sekä tutustuttiin paikalliseen viskitislaamoon. Vierailutilojen tilakokoot olivat 80 ha, 200 ha, 730 ha ja 800 ha. Jokaisella oli oma tuotantostrategiansa ja yhdellä tiloista myös merkittävää maatalouden tuotantopanoskauppaa sivuelinkeinona. Kävimme lisäksi vierailulla paikallisen maatalouden neuvonta- ja tutkimusorganisaation tutkimustilalla kuulemassa maan rakenneasioista. Matkan päätteeksi teimme vielä kiertoajelun Dublinissa. Matkareitti keskittyi Irlannin kasvinviljelyalueen ytimeen; Kaakkois-Irlantiin.

Ranska 27.2-2.3.2017

Farmimatkat järjesti Hankkija Oy:lle räätälöidyn matkan 11 hlön pienryhmälle Ranskaan. Matkalla vierailtiin mm. rehutehtaalla, lypsykarjatilalla, samppanjatilalla ja SIMA-messuilla. Lisäksi tutustuimme Reimsin ja Pariisin nähtäyyksiin.

Saksa 7.-8.3.2017

Järjestimme kuminanviljelijöille opintomatkan Etelä-Saksaan. Matkalla tutustuttiin kuminan jatkojalostukseen sekä vierailtiin kahdella eri maatilalla, joista toisessa oli myös kasvinjalostustoimintaa. Matkalle osallistui 16 henkilöä.

Hollanti 20.-23.3.2017

Farmimatkat järjesti yhteistyössä Lihatilan talous ja johtaminen -hankkeen kanssa opintomatkan Hollantiin. Matkalle osallistui 30 viljelijää. Matkalla vierailimme mm. Wageningenin yliopiston sikatutkimuskeskuksessa Sterkselissä sekä erilaisilla nauta- ja sikatiloilla.

Scroll to Top